Valmis Pop Uppiin?

Itselläni on nyt kokemusta kolmesta Pop Upista. Ensimmäinen oli POP UP Turku projektissa, jossa pyrittiin elävöittämään Turun keskustaa tarjoamalla yrittäjille tyhjiä liiketiloja ilman vuokraa. Paikka jossa liiketilani sijaitsi oli asiakasvirran kannalta todella hiljainen, mutta mukana olo kuitenkin poiki muita juttuja ja vei yritystoimintaa ja myyntiä sillä tavoin eteenpäin. Toinen Pop Up kauppa avattiin kauppakeskus Puuvillaan Poriin heinäkuussa 2016. Vuokra oli melko iso, koska kyse oli Pori Jazz Festival viikosta ja SuomiAreena viikosta, jolloin asiakasvirtaa oli ostoskeskuksessa enemmän. Myynti oli tämän viikon aikana ihan ok, mutta kuluihin verrattuna tämäkään Pop Up ei ollut mikään kultakaivos. Mainosarvoltaan se oli kuitenkin ehdottomasti vaivan arvoista. Kolmas Pop Up kokemukseni on tällä hetkellä juuri vauhdissa Urban Storyssa Helsingissä. He hoitavat maksua vastaan puolestani sekä tuotteiden myyntiä että markkinointia. Tämä kuvio sopii mainiosti vallitsevaan elämäntilanteeseeni (kolmannen lapseni laskettu aika on pari päivän päästä).

Sanoisin, että Pop Upin kannattavuutta ei kannata lähteä mittaamaan rahassa vaan enemmänkin markkina-arvolla. Sitä kautta saa yritykselle ja tuotteille hyvin näkyvyyttä. En usko, että Pop Upit ovat ainakaan aluksi monelle yritykselle mikään rahasampo, mutta toisaalta uskon, että hyvin hoidettuna ja pitkälle kehitettynä ne voivat joskus olla myös sitä. Jos yrityksellä on sellainen tuote, jota on hyvä päästä testaamaan, kuten esimerkiksi kenkiä, niin tällöin kentällä oleminen Pop Upin merkeissä on järkevää. Verkkokauppa ja sen tuotteet saavat sitä kautta ikäänkuin kasvot. Asiakkaat voivat ostaa tuotteen paikanpäältä tai myöhemmin verkkokaupasta, pääasia, että he pääsevät testaamaan tuotteita Pop Upissa. Pop Up myymälän kautta yritys pääsee suhteellisen edullisesti ja riskittömästi kokeilemaan erilaisia toimintaympäristöjä ja pääsee kuulemaan arvokasta palautetta suoraan asiakkailta.

Pystytimme Porin Pop Up myymälän, ’’Porin Popparin’’, yhdessä jälleenmyyjäni OMB:n kanssa. Asuin Pop Up myymälän ajan poikieni kanssa Äitini luona Porissa. Pojat saivat Mummista hoitajan niinä aikoina kun olin itse myymälässä. Ostoskeskuksen liikkeet olivat arkisin auki klo: 10-21, viikonloppuisin aukioloajat olivat hieman lyhyemmät. Olin itse paikalla melkein joka päivä. Tein kaksi kokopitkää 10-21 päivää ja täytyy myöntää, että vaikka Äitini kävi päivällä poikien kanssa minua moikkaamassa niin kyllä niinä päivinä kyyneleet silmissä ajoin heidän luokseen illalla ja toivoin, että pojat olisivat vielä hereillä. Päivät myymälässä olivat täynnä mukavia kohtaamisia, monet vanhat tutut kävivät moikkaamassa ja tsemppaamassa ja asiakkaat intoutuivat kertomaan omia tarinoitaan liittyen kenkiin ja muotimaailmaan. Ystävät ja sukulaiset tukivat ja auttoivat monella tavalla tuon viikon aikana. Ilman heitä tämä Pop Up ei olisi ollut mahdollista. Kokemus oli kokonaisuudessaan tosi hieno ja jätti hyvät muistot. Toivon, että Porin Pop Up myymälästä tulee jokavuotinen juttu, sen ympärille kun pystyisi kehittämään vaikka mitä ja minä pääsisin lisäksi kotikaupunkiini työskentelemään joka kesä.

Olisitko sinä valmis Pop Uppiin? Minä ainakin olen, milloin vain nyt 😀

pop up

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *