Blogiyhteistyö, tee se

Siskoni ystävä vinkkasi minulle, että minun pitäisi markkinointitarkoituksessa ottaa yhteyttä ’’siihen Jennyyn’’. En tiennyt kenestä hän puhui, mutta menin katsomaan hänen Instagram tiliään ja sen jälkeen hänen blogiaan. Hän oli muotibloggari, joka selkeästi teki omaa juttuaan täydestä sydämestään. Usein kun tapaan menestyneitä naisia jotka horjumatta tekevät omaa juttuaan tai ovat muuten ottaneet rohkeita askeleita elämässään, minulle tulee voimakas hyvän olon ja ylpeyden tunne heistä, peukutan isosti heille ja ajatelen mielessäni -> go girl! Sama fiilis välittyi Jennystä. Hän vaikutti aidolta ja oli selkeästi saanut menestystä siinä mitä teki. Meitä yhdisti sama kotikaupunki, joka teki yhteistyön aloittamisesta jotenkin helppoa. Jenny kirjoitti Suca avokkaista jutun 28.2.2016. Sain sitä kautta yritykselle uusia seuraajia sekä Facebookiin että Instagramiin ja yrityksen nettisivujen kävijämäärä nousi.

Jenny Hyvönen final

http://challengethefashion.blogspot.fi/2016/02/suca-shoes.html

 

Tässä yhteydessä luonnollisesti lueskelin jonkin verran blogiyhteistyöstä. Kuluttajansuojalain mukaan blogissa tapahtuvassa markkinoinnissa on tehtävä selväksi sen kaupallinen tarkoitus sekä kerrottava kenen lukuun markkinoidaan. Blogin pitäjän ollessa kuluttaja, jolle bloggaaminen on harrastustoimintaa, hänen toimintaansa ei arvioida kuluttajansuojalain nojalla, mutta mainostava yritys on joka tapauksessa vastuussa lainsäädännön noudattamisesta. Punaisena lankana on se, että lukijan ei pidä joutua piilomainonnan uhriksi. Yrityksen tulee katsoa, että bloggaajaa kertoo yhteistyöstä tai vastikkeetomien etujen vastaanottamisesta avoimesti ja selkeästi julkaisujensa yhteydessä. Lukijan tulee tunnistaa mainos mainokseksi.

Suca Companyn tulisi pyytää bloggaajaa kertomaan yhteistyöstä esimerkiksi seuraavanlaisilla lauseilla:

-Yhteistyössä Suca Companyn tai Suca No. 1 tuotteen kanssa.

-Sponsorina Suca Company tai Suca No. 1 tuote.

-Saatu blogin kautta Suca Company Oy:lta.

-Saatu ilmaiseksi/lahjaksi/arvioitavaksi/lainaksi Suca Company Oy:lta.

-Tuote on arvioitu yhteistyössä Suca Company Oy: n kanssa.

 

Hiukan  myöhemmin, 3.3.2016, Suca Company esiintyi toisessakin blogikirjoituksessa. Tämä tuli puhtaasti onnenkantamoisena, siinä ei ollut kaupallista yhteystyösopimusta taustalla. Eija voitti Suca No. 1 avokkaat Instagram kilpailun kautta itselleen ja ystävälleen ja päätti myöhemmin kirjoittaa kengistä omaan blogiinsa. Ihana teksti. Myös tämä kirjoitus toi Suca Companylle lisää seuraajia ja nosti nettisivujen kävijämäärää.

Eija Nordlund final

 

http://makeupbyeija.blogspot.fi/2016/03/monien-hyvien-sattumusten-summa.html

 

Näiden kokemusten perusteella pystyn ehdottomasti suosittelemaan blogiyhteistyötä. Siinä on uskomattoman paljon voimaa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *